Zonnebaan 33 B (3542 EB) Utrecht,The Netherlands - Hotline: 0031-625582688

- NEWS->NEWS Name

返回

Hoe te voorkomen dat zonnecellen verwarmen in huishoudelijke PV-centrales?

Als de krachtcentrale wordt getest is niet tijdig in werking en onderhoud, zijn er modder, vogelpoep, bladeren, enz., en deze obstakels vormen gedeeltelijke schaduwen op de batterij componenten, en de stroom en spanning van sommige batterijcellen in de assemblage te veranderen. Dientengevolge, wordt het product lokale stroom en voltage product verhoogd, resulterend in een lokale temperatuurstijging op deze batterij componenten. Bovendien kunnen sommige van de batterij & #39; s eigen gebreken in de module kan ook leiden tot de component plaatselijk warmte tijdens de operatie. Dit fenomeen heet "hot spot effect". Hot Spot effect: verwijst naar de zonnecel module die is afgeschermd in de serie Branch zal fungeren als een belasting en consumeren de energie die door andere verlichte zonnecel modules onder bepaalde voorwaarden. De geblokkeerde zonnecel module zal opwarmen op dit moment. Fenomeen.

Het gevaar van de hot spot effect: de afgesloten fotovoltaïsche componenten, een deel van de energie of alle energie die wordt opgewekt door de fotovoltaïsche componenten die het licht verbruiken, verminderen de uitgangsvermogen; ernstig zal permanent schade aan de zonnecel componenten, en zelfs branden componenten.

De redenen hiervoor: ten eerste, de oorzaak van de hot spot effect is het mengen van individuele slechte batterijen, de elektrode soldeerverbindingen, de batterij van crack tot breuk, de verslechtering van de individuele batterij kenmerken, en de gedeeltelijke blokkering van de Batterij. Ten tweede, wegens het bestaan van lokale schaduwen, zijn de stroom en de spanning van sommige batterijcellen in de zonnecel module veranderd. Dientengevolge, wordt het product van de lokale stroom en de voltage van de zonnecel module verhoogd, daardoor veroorzakend een lokale temperatuurstijging op deze batterij modules.

Beschermende maatregelen: Sluit een bypass diode tussen de positieve en negatieve terminals van de zonnecel module om de betrouwbaarheid van de vierkante matrix te verhogen. Normaal, de bypass diode is omgekeerd bevooroordeeld en heeft geen invloed op de normale werking van de component.

Principe: wanneer een batterij wordt geblokkeerd, veroorzaken andere batterijen het om een grote weerstand te worden. Op dit ogenblik, wordt de diode aangezet, en het gedeelte van de totale batterij die de fotocurrent van de geblokkeerde batterij overschrijdt wordt geshuntd door de diode, daardoor verhinderend de behandelde batterij van wordt oververhit en beschadigd. Om te voorkomen dat de energie die wordt opgewekt door de verlichtings component wordt verbruikt door de afgeschermde component.